Återigen är det dags för valpkurs

Jag har vuxit upp med hund och alltid haft minst en hund i hemmet. Det gjorde att när jag nu skaffade Theodor så tyckte de flesta i min närhet att det var lite konstigt när jag skrev in honom och själv gick med honom på valpkurser här i Kalmar. Ofta får jag höra att det bara är onödiga att gå på valpkurser när man har haft hund tidigare eftersom man då redan ska veta hur man ska göra för att träna upp dem. Men jag tycker att det är hur bra som helst eftersom det gör att Theodor kan leka med andra hundar och träffa andra, vilket är väldigt avgörande när han växer upp så att han är van vi att träffa andra hundar. Sen tycker jag även att man aldrig är helt färdiglärd, jag menar jag känner mig inte färdiglärd när det kommer till hundträning, utan tror att det alltid finns någonting nytt man kan lära sig.

Jag har gått på olika kurser på olika verksamheter eftersom det känns som att det är lättare att få nya infallsvinklar på inlärningsmetoder då. Nu med Theodor så går jag hos Helens Hundträning i Kalmar och de måste nog vara bland de bästa jag varit hos. De är otroligt duktiga och känns så engagerade, vilket är viktigt. Sen trivs Theodor väldigt bra på valpkurserna där också, vilket också spelar in och gör att det blir lite roligare att gå dit än om han hade krånglat och vägrat varje gång.