En vanlig arbetsdag för en målare

Hej och hallå! förra veckan var jag hos en kund på Värmdö och målade ett hus. Det var fasaden och det höll jag på med under tre dagar. Onsdag, torsdag och fredag. I dag är det måndag och nu ska jag måla ett par lägenheter i ett bostadshus med hyresrätter. Det är ett par personer som har flyttat och innan de nya hyresgästerna flyttar in behöver lägenheterna målas och tapetseras. I mitt inlägg här idag tänker jag berätta om en vanlig dag i mitt liv som målare, och jag arbetar på ett måleriföretag som jag trivs väldigt bra på tack vare alla spännande arbetsuppgifter och att det är så varierande.

Klockan 7 börjar jag och då har vi en genomgång av dagens jobb och fördelar arbetsuppgifterna. Jag arbetar med tre andra målare som inte är riktigt klara med sin utbildning, de är lärlingar. De plastar in runt fönster- och dörrkarmar men även golvet så det inte ska stänka färg medan jag utför själva målningen. Vi bestämde oss för att börja med köket och det gick undan. Klockan 9 på morgonen stannar vi för vår morgonpaus. Det brukar vara kaffe eller te med smörgåsar eller något enkelt men gott. Sedan den obligatoriska snusen för min del och jag vet att en av lärlingarna röker så han tar ett bloss efter kaffet. Sedan fortsätter vi att grundmåla alla väggar, men först hade vi spacklat ojämnheter och hål. Klockan 12 äter vi lunch och sedan fortsätter vi genom att gå in i den andra lägenheten och göra exakt samma jobb. Det håller vi på med till kl 17 men vid 15 är det kaffe. Det var vad vi gjorde denna dag men i morgon så fortsätter vi och målar ett lager till och sätter upp tapeter och sedan är detta jobb klart