Villagrunder och nybyggen

Har letat efter en hus i närmare två år nu och det verkar helt omöjligt att hitta något bra. Och när jag väl hittar någonting så är det alldeles för dyrt. Eller så är huset bra men inte tomten och natur runt omkring. Vad ska man göra? Vi har kommit överens om att vi ska börja planera för att bygga ett nytt eget hus istället. Det är ingenting bestämt än, så om vi hittar ett färdigbyggt perfekt hus innan dess så köper vi det. Men annars så ska vi börja med skisser och idéer för ett nybygge istället.

Det är klart att det är väldigt dyrt det också. Framförallt när man ska ha det så som vi vill ha det. Bara det här med villagrunder, att fixa det, vilket verkligen behövs eftersom grunden är bland det viktigaste för ett hållbart hus. Så vi har varit inne på UMG Entreprenad ABs hemsida och kollat och tänker att vi ska anlita dem för hjälp med villagrunden. Sen har vi inte bestämt oss för något annat företag för resten av bygget. Vi får se vad vi väljer lite närmare, för det finns ganska många företag här omkring i Uppsala att välja mellan så det lär inte vara något problem att hitta något företag.

Det vore väldigt skönt om vi kunde ta hjälp från UMG Entreprenad AB med hela tomten och markarbetena, så slipper man problemet med att kontakta flera, så det är tanken nu i alla fall. Så får vi se sen närmare hur vi gör med villagrunden och resten av husbygget. Önska oss lycka till.